De beste goede doelen ter wereld

Er zijn veel goede doelen waar je geld aan kunt schenken. Maar aan welke goede doelen schenk jij geld? Er zijn bepaalde doelen die alleen in een land het geld besteden, maar er zijn ook goede doelen die wereldwijd actief zijn. Als je kiest voor ontwikkelingshulp als goed doel dan kun je bijvoorbeeld geld doneren aan World Servants, Kinderpostzegels,  Projecten Zuid-Afrika, Sathsathai, Nederland-Batam, LIGHT FOR THE WORLD Nederland of bijvoorbeeld aan Kinderhulp Bodhgaya.

Goede doelen met betrekking tot gezondheidszorg zijn bijvoorbeeld Klas op Wielen, Nierstichting Nederland, Metakids, Longfonds en Barcode For Life. Unicef is ook een goed doel dat wereldwijd actief is. Er wordt vaak met vrijwilligers gewerkt zodat al het geld dat mensen schenken aan de goede doelen daar ook aan kan worden besteed. Het kan zijn dat mensen ziekenhuizen bouwen in een ander land, zwangere vrouwen gaan enten, voorlichting geven over veilige seks, er zijn volop mogelijkheden die uitgevoerd kunnen worden met het geld van goede doelen.

Het kan ook zijn dat er geld wordt ingezameld voor kinderen in oorlogsgebieden. Er wordt dan gezorgd dat ze eten en drinken hebben, soms wordt er ook onderdak geregeld. Onderwijs is daarnaast ook een belangrijk item van veel goede doelen. Scholing vinden ze van belang zodat kinderen aan de toekomst kunnen werken. Hierdoor bouwen zij voor zichzelf een veilig bestaan op en dan kunnen zij de familie onderhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>